BAT OP TEXEL

Drie dagen lang. BAT OP TEXEL. Vrijdagavond is de kennismaking en krijg je de laatste updates over BAT. Je hond is hier niet bij aanwezig. De zaterdag en zondag (een dagdeel) ben je aan het BATTEN met je eigen hond.

Elk dagdeel begint een groep van max. 4 honden. Eén cursist loopt met zijn hond en de rest loopt mee, kijkt en luistert. Om daarna zelf te lopen en te ervaren hoe BAT toe te passen met je eigen hond. Waardoor je na Texel met meer zelfvertrouwen en rust je hond begeleid.

Alleen in auto
Het is prettig als je hond gewend is alleen in de auto te blijven. Dit omdat je ook zelf meeloopt met de andere cursisten. Natuurlijk blijft er iemand bij de auto’s om een oogje in het zeil te houden.

Twijfel je over de mogelijkheden van je hond of heb je andere vragen, neem dan gerust contact. Dan kijken we samen wat mogelijk is.

Tip: Combineer deze special met een weekendje weg.
Want de overnachtingen zitten NIET bij de prijs in. Je kunt dus helemaal zelf bepalen waar je overnacht en hoe lang je op het mooie Texel blijft.

Datum:   13 t/m 15 september
Locatie:  Texel, Den Burg (vrijdagavond)
Duur:       3 dagdelen
Prijs:         € 349

BAT EVENT

Heb jij een hond die snel schrikt, uitvalt of blaft? Of in no time gefrustreerd en overprikkeld is? Of ben je een hondenprofessional die betrouwbaar advies wil geven om probleemgedrag om te buigen? Dan is het tweedaags BAT EVENT in Heino dé kans voor jou.

Wat maakt BAT zo anders?
BAT (Behavior Adjustment Training) gaat over de emoties van de hond. Over hoe hij zich voelt. Over wat hij nodig heeft en aankan. Gedrag begint met emotie. Als je de emotie verandert, verandert het gedrag ook. Je werkt bij BAT aan de oorzaak, niet aan symptoombestrijding.

Wat levert BAT je op?
Meer rust • Inzicht in de kleine lichaamstaal • Lijnvaardigheden BAT 2.0 • Kennis over stresssignalen • Weten hoe te handelen in noodsituaties • Praktische handvatten wat te doen als je hond blaft, uitvalt of bijt • Lopen aan de lijn zonder trekken • Minder stress en meer zelfvertrouwen voor jou en je hond.

Accreditatiepunten
De CKI/ Raad van Beheer geeft 30 punten categorie A.
De NVGH geeft 6 PE punten.

Voor wie is het BAT EVENT?
Het tweedaags BAT-event is voor hondenprofessionals en eigenaren met honden die angstig, agressief of reactief zijn. En in de praktijk willen ervaren hoe de BAT-lijntechnieken toe te passen en de klant hierin te begeleiden.

Het is een fantastische tool voor iedereen die met honden werkt. Of je nu kynologisch instructeur, gedragstherapeut of in een ander vakgebied met honden werkt. Vroeg of laat krijg je als hondenprofessional met moeilijk gedrag te maken. En hoe fijn is het dan omdat extra kennis in je rugzak te hebben?

“BAT is net als piano spelen. Dat leer je niet door alleen maar muziek te lezen. Dat leer je door het te doen, te voelen en te ervaren”.

Data
28 en 29 september

Programma
Dag 1 krijg je alle info over BAT d.m.v. video’s, theorie en praktische oefeningen.
Dag 2 zijn live sessies met honden, die hier speciaal voor geselecteerd zijn. Je hoeft geen eigen hond mee te nemen.

De instructeur is Hondengedragsexpert Fieke Offringa.  Zij is door Grisha Stewart opgeleid en gecertificeerde BAT instructeur (CBATI-KSA).

Sociale Huishond Wandeling

Sociale Huishond Wandeling – elke dinsdag (19 uur)

Tijdens de Sociale Huishond Wandeling  leer je te kijken naar wat jouw hond nodig heeft. Want elke hond is anders en heeft een andere begeleiding nodig.
Ik leer je oog te hebben wanneer je hond het spannend vindt en wanneer je hem moet beschermen. Of wanneer hij té assertief is en je hem juist moet afremmen. En hoe doe je dat dan?
Zodat jij uiteindelijk in het volste vertrouwen (zonder mijn hulp) samen met je hond weer relaxte wandelingen maakt.

Elke Sociale Huishond Wandeling begint aangelijnd. Pas als er voldoende rust is in de groep gaan de honden los. Dit is mede afhankelijk van de samenstelling van de groep en de interactie tussen de honden onderling.

Voor wie?
Voor honden vanaf 4 maand. Je hoeft geen les te hebben gehad bij hondenschool Heino of BAT privélessen gevolgd. Heb jij twijfels of je hond geschikt is om mee te gaan bel of mail dan even. Samen komen wij vast tot een oplossing.

PS: Ken je mensen voor wie de SHH-wandeling ook leerzaam kan zijn? Vertel het dan vooral verder 🙂

Start
De eerste Sociale Huishond Wandeling is dinsdag 16 april om 19 uur. Je bepaalt zelf welke dinsdag je start met een serie van 4 lessen. Wekelijks instromen is dus mogelijk. Zie Extra info.

De locatie 
De locatie is de Berkendijk 10 in Heino, het bos rondom het Landtgoed. Als je voor het melkveebedrijf op de Berkendijk 10 staat, neem je het weggetje rechts van de boerderij. Volg de borden naar het Landtgoed. Na ongeveer 500 meter, na een weiland en een bos zie je rechts een grote parkeerplaats.

Extra info
Elke dinsdag kun je starten met een strippenkaart van 4 lessen Sociale Huishond Wandeling. Deze mag je in 5 opeenvolgende weken opmaken. Je hebt dus in een periode van 5 weken 1 week ‘vakantie’.

Let op: bij het online aanmelden in het vak Opmerkingen s.v.p. aangeven welke datum (welke dinsdag) je start.

Duur:      4 lessen (1 les / wandeling duurt 1 uur)
Start:      19 uur
Prijs:      € 95,-