BAT

Wat is BAT?

BAT staat voor Behavior Adjustment Training. Speciaal voor honden met angst, agressie of reactief gedrag.

Met deze unieke methode uit de U.S.A. (Grisha Stewart) verander je het gedrag van de hond zodat hij binnen bepaalde grenzen, zijn zelfvertrouwen en sociale vaardigheden kan ontwikkelen. Je hond krijgt de tijd om op zijn eigen tempo informatie te verzamelen. En jij leert te kijken naar de kleine stress signalen, zorgt ervoor dat je hond zich veilig voelt en niet hoeft uit te vallen.

Het grote verschil met andere methodes is dat bij BAT de emotie van de hond verandert. Doordat de emotie/ het gevoel van verandert, verandert ook het gedrag.

Je werkt bij BAT aan de oorzaak, aan het gevoel daar diep van binnen. Niet aan onderdrukken en symptoom bestrijding.

Wat levert BAT op?

Tijdens de BAT-privélessen leer je de kleine lichaamstaal van je hond te lezen. Wat de betekenis is van die houding(en) wat jouw hond hiermee wil zeggen. En ik leer jou hoe hiermee om te gaan.

Want als jij ziet en weet hoe  je hond zich voelt en dan leer ik jou wanneer in te grijpen en wanneer juist niet. Dan komt er vertrouwen bij jou en je hond. En durf je hem ook de ruimte geven, zodat hij ook op zijn eigen pootjes leert staan.

Bij BAT mag de hond kijken naar een prikkel, graag zelfs, daar leert hij alleen maar van. Door te kijken en te ruiken verzamelt hij informatie in en wordt hij rustiger. Maar…. wél op die afstand waar hij het aankan, waar hij kalm is. Dus niet meer trekt, piept of blaft richting die prikkel.

Je werkt met je hond op een respectvolle manier, waarbij de niet corrigeert maar kadert. Je begeleid je hond binnen de grenzen die hij op dat moment aankan.

Mijn ervaring is bij alle BAT privélessen die ik geef, dat de hond zich ontspant (en ook de eigenaar). De hond wordt rustiger omdat hij mag snuffelen, stilstaan en kijken.

Dit alles zonder voer en op voldoende afstand van de prikkel. Waardoor je hond niet meer trekt, uitvalt of blaft naar alles wat hij ziet.
Jij als eigenaar ervaart dat wandelen met je hond ook ontspannen kan zijn. Dat je niet altijd alert hoeft te zijn. Maar in het volste vertrouwen en vanuit rust je hond begeleidt op jullie dagelijkse wandelingen.

 

Data:        woensdag- donderdag- en vrijdagochtend
Duur:
       3 lessen van 45 minuten per les
Prijs:        € 220  incl. (pakket van 3 BAT privélessen)
Locatie:   Kleinjansweg 6 in Heino

Ik ben gecertificeerd BAT instructeur KSA en 1 van de 6 in Nederland gecertificeerde BAT-instructeurs.

TWEEDAAGS BAT-EVENT
Heb jij een uitvallend hond? En wil je meer verdieping en alle ins en outs van BAT weten? Of ben jij die hondenprofessional die klanten beter wil adviseren? Dan is het BAT-event een must voor jou. Zie bijgaande link.