BAT

Wat is BAT?

BAT staat voor Behavior Adjustment Training. Speciaal voor honden met angst, agressie of reactief gedrag.

Met deze unieke methode uit de U.S.A. (Grisha Stewart) verander je het gedrag van de hond zodat hij binnen bepaalde grenzen, zijn zelfvertrouwen en sociale vaardigheden kan ontwikkelen. Je hond krijgt de tijd om op zijn eigen tempo informatie te verzamelen. En jij leert te kijken naar de kleine stress signalen, zorgt ervoor dat je hond zich veilig voelt en niet hoeft uit te vallen.

Het grote verschil met andere methodes is dat bij BAT de emotie van de hond verandert.

Neem contact met me op

Wat levert BAT op?

"Bij de BAT-privélessen leer je de kleine lichaamstaal van je hond te lezen. En wanneer je je hond zelf kunt lezen, kun je ook met hem communiceren. Dan weet je hoe hij zich voelt en wanneer je moet ingrijpen of juist erop moet vertrouwen en de hond de ruimte geven. Zodat hij ook leert op eigen pootjes te staan.
De hond mag kijken naar een prikkel, daar leert hij alleen maar van. Door te kijken en te ruiken verzamelt hij informatie in en wordt hij rustiger. Maar…. wel op die afstand waar hij het aankan, waar hij kalmer is.
Je werkt met je hond op een respectvolle manier, waarbij de niet corrigeert maar kadert. Je begeleid je hond binnen de grenzen die hij op dat moment aankan.
Bij BAT ontspant je hond zich en wordt rustiger omdat hij mag snuffelen en kijken. Dit alles zonder voer en op voldoende afstand van de prikkel. Waardoor je hond niet meer trekt, uitvalt of blaft naar alles wat hij ziet.
Jij als eigenaar ervaart dat wandelen met je hond ook ontspannen kan zijn. Dat je niet altijd alert hoeft te zijn. Maar in het volste vertrouwen en vanuit rust je hond begeleidt op jullie dagelijkse wandelingen.

Datum:  woensdag- en vrijdagochtend en donderdag hele dag
Duur:
      3 lessen van 45 minuten per les. Elke 2 weken.
Prijs:      € 180,- (pakket van 3 lessen)
Locatie: Kleinjansweg 6 in Heino

Ik ben gecertificeerd BAT-instructeur (CBAT-I) en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van CBAT-I's.