Hondengedragsconsult

"Waarom laat een hond dit (storende) gedrag zien ?"

Ik help hondeneigenaren die problemen ervaren met het gedrag van hun hond."

"Niet door fouten te benadrukken, maar door inzicht te geven in het gedrag van hun hond. Doordat de eigenaar meer leert over het gedrag van zijn hond en ik hem handvaten geef hoe hiermee om te gaan ontstaat er rust en vertrouwen."

Neem contact met me op

Voor welk gedrag kan je hulp vragen?

Als de hond last heeft van hyperactief gedrag; trekken aan de lijn, opspringen, blaffen, niet luisteren of weinig zelfbeheersing heeft. Maar ook als hij agressie vertoont of angstig is voor mensen, honden of geluiden. Of het moeilijk vindt om alleen te zijn.

Heeft je hond angst, agressie of reactief gedrag? Dan zijn er de individuele B.A.T.-sessies (Behavior Adjust Training). Een schitterende methodiek uit de Verenigde Staten van de grondlegger Grisha Stewart. Ik ben 1 van de 8 in Nederland gecertificeerde BAT-instructeurs.

Hoe ziet een consult eruit?

Een consult voor hondengedragsbegeleiding is bij de eigenaar thuis wanneer het (probleem) gedrag voornamelijk thuis speelt. Denk hierbij aan; verlatingsangst, grommen en blaffen naar bezoek en uitvallen naar mensen op het erf. Ook honden met extreme angst laten thuis het meest van zichzelf zien omdat ze zich daar (relatief) veilig voelen. In overleg bespreken we dan wat, waar mogelijk is.

Een consult aan huis duurt 1,5 uur en is eenmalig. Mocht je meer begeleiding willen, dan is een vervolgtraject mogelijk. Op een schitterende locatie in het buitengebied van Heino. Deze lessen zijn altijd helemaal voor jou en je hond, natuurlijk is de rest van het gezin altijd welkom om mee te gaan. Een les duurt 45 minuten.

Tijdens het consult aan huis observeer, vraag en luister ik. En ga samen met jou gelijk aan de slag met een aantal oefeningen. Je krijgt veel praktische handvaten en advies. Na mijn bezoek is er natuurlijk gratis nazorg als je nog met vragen blijft zitten.

Gedragsproblemen die niet specifiek met de thuis situatie te maken hebben worden behandeld op de praktijk in Heino op de Kleinjansweg 6. Dit is altijd een pakket van drie privélessen.

Dierenartsen

Dierenartsen waarmee ik samen werk zijn:

  • Deventer, dierenartsenpraktijk Keizerslanden
  • Dalfsen, diergeneeskundig centrum
  • Heino en Raalte, dierenartsenpraktijk Midden Salland
  • Haarle, dierenarts Mariette Van ‘t Hoff
  • Olst/Wijhe, dierenartsenpraktijk DAP
  • Wezep, dierenarts Nanne Wolff
  • Lochem, dierenartsenpraktijk Lochem en omgeving

Tarief

De kosten voor een consult aan huis zijn € 130,-. Een consult duurt 1,5 uur en is eenmalig. Mocht er toch meer begeleiding nodig zijn, dan zijn privelessen op de praktijk in Heino een optie.

Bijkomende kosten
Naast de kosten voor het consult van € 130,- betaal je:

  • reiskosten € 0,35 per km
  • reistijd (heenreis) is € 1,- per minuut
  • reistijd gratis (terugreis)