Hondengedragsconsult

"Waarom laat een hond dit (storende) gedrag zien ?"

Ik help hondeneigenaren die problemen ervaren met het gedrag van hun hond."

"Niet door fouten te benadrukken, maar door inzicht te geven in het gedrag van hun hond. Doordat de eigenaar meer leert over het gedrag van zijn hond en ik hem handvaten geef hoe hiermee om te gaan ontstaat er rust en vertrouwen."

Voor welk gedrag kan je hulp vragen?

Als je hond last heeft van hyperactief gedrag; trekken aan de lijn, opspringen, blaffen, niet luisteren of weinig zelfbeheersing heeft. Maar ook als hij agressie vertoont of angstig is voor mensen, honden of geluiden. Of het moeilijk vindt om alleen te zijn.

Heeft je hond last van angst, agressie of reactief gedrag? Dan help ik je graag dit gedrag te veranderen door 1-op-1 BAT sessies (Behavior Adjust Training). Een schitterende diervriendelijke methode uit de USA waar alles begint met kijken naar de hond. En leren te kijken door de ogen van de hond. Wat ervaart hij? Wat heeft hij nodig om meer rust te voelen? En minder angst, agressie of hyperactief gedrag te laten zien.

Ik ben de BAT expert van Nederland en gecertificeerd BAT-instructeur KSA.

Hoe ziet een gedragsconsult aan huis eruit?

Een consult voor hondengedragsbegeleiding is bij de eigenaar thuis wanneer het (probleem) gedrag voornamelijk thuis speelt. Denk hierbij aan; verlatingsangst, grommen en blaffen naar bezoek en uitvallen naar mensen op het erf. Ook honden met extreme angst laten thuis het meest van zichzelf zien omdat ze zich daar (relatief) veilig voelen. In overleg bespreken wat, waar mogelijk is.

Een consult aan huis duurt 1,5 uur en is eenmalig. Mocht je meer begeleiding willen, dan is een vervolgtraject mogelijk. Dit kan op mijn praktijk in Heino, een schitterende locatie in het buitengebied.

Tijdens het consult aan huis observeer, vraag en luister ik. En ga samen met jou gelijk aan de slag met een aantal oefeningen. Je krijgt veel praktische handvaten en advies. Mocht je nog met vragen blijven zitten, dan is er  natuurlijk gratis nazorg via mail.

Gedragsproblemen die niet specifiek met de thuis situatie te maken hebben worden behandeld op de praktijk in Heino op de Kleinjansweg 6. Dit is altijd een pakket van drie privélessen.

 

Dierenartsen

Dierenartsen waarmee ik samen werk zijn:

  • Deventer, dierenartsenpraktijk Keizerslanden
  • Dalfsen, diergeneeskundig centrum
  • Heino en Raalte, dierenartsenpraktijk Midden Salland
  • Haarle, dierenarts Mariette Van ‘t Hoff
  • Olst/Wijhe, dierenartsenpraktijk DAP
  • Wezep, dierenarts Nanne Wolff
  • Lochem, dierenartsenpraktijk Lochem en omgeving

Tarief gedragsconsult aan huis

Een consult duurt 1,5 uur en is eenmalig. Heb je hierna toch behoefte aan meer begeleiding dan ben je welkom op mijn praktijk in Heino voor privélessen.

De kosten voor een consult aan huis zijn € 210. Binnen een straal van 30 km van Heino.  Het bedrag is inclusief reiskosten, reistijd en BTW.