Over Fieke

"Mijn passie is gedrag."

 

In de zomer van 2006 volgde ik samen met mijn husky Anna een workshop bij Klaas Wijnberg. Hier kwam ik zo vol inspiratie vandaan, dat ik besloot van mijn grote liefde: de hond, mijn werk te maken.

In 2007 heb ik in België, bij Geert de Bolster de instructeursopleiding gevolgd. Om het gedrag van honden beter te kunnen begrijpen en meer te weten over behandelmethodes heb ik in 2009 de opleiding voor hondengedragsdeskundige gevolgd.

CV Fieke Offringa

 

 

In het voorjaar van 2014 heb ik de opleiding voor BAT instructeur (Behavior Adjustment Training) van Grisha Stewart (USA) gevolgd. Sindsdien ben ik gecertificeerd BAT instructeur. Deze schitterende is speciaal voor honden met angst, frustratie en agressie.

Ik ben getrouwd met René. Wij wonen in het buitengebied van Heino (bij Zwolle) en heb twee honden; Jelle en Jansen.

Jelle is een Duitse staande draadhaar, hij komt uit een asiel in Friesland. Met hem heb ik jaren getraind bij de KNJV en veel speurwerk gedaan.

Jansen is een Norfolk terriër en komt van de stichting Animal Care España. Ik had nog nooit een klein hondje gehad. Ik leer van hem dat kleine hondjes nog sneller reageren dan grote en dus nog gevoeliger zijn voor allerlei prikkels. Bij spannende dingen vlucht of blaft hij.

Ik heb mezelf daarom aangeleerd rustig te bewegen, rustig te praten en te zorgen dat zijn omgeving veilig genoeg is. Daar wordt hij rustig van en … ik ook.