Hondenschool

Puppycursus

Rond de achtste week gaat een puppy bij zijn moeder weg.
Omdat hij tijd nodig heeft om te wennen aan zijn leven op een nieuwe plek en die plek moet ontdekken, adviseer ik met 10 weken te starten in de puppycursus.

De eerst vier maanden staat een puppy open voor alles om hem heen; positieve én negatieve ervaringen.
Het is belangrijk dat deze ervaringen met nieuwe mensen, geluiden, vogels, fietsers, andere honden, vooral leuk zijn. Alles met mate, nooit te veel ineens, afgestemd op wat de pup aankan.

Neem contact met me op

Inhoud puppycursus

In de puppycursus bij hondenschool F.O. oefenen we situaties die je in het dagelijks leven tegenkomt. En we leren je alert te zijn wat je puppy nodig heeft en hoe je het beste op zijn gedrag kunt reageren. Want elke pup is anders en elke pup moet weer andere dingen leren.

We gaan bezig met specifiek puppy gedrag zoals; je overal naar toe trekken (de wereld ontdekken), blaffen en piepen, weigeren door te lopen, overal snuffelen, overal in willen bijten, moeite met luisteren, opspringen tegen mensen of druk zijn. Maar natuurlijk leer je ook dingen als; de zit, af en lopen aan de lijn zonder trekken.

Examen

Om onnodige stress of onrust te voorkomen worden er geen examens afgenomen.

Spelen

Afhankelijk van de inhoud van de les en de samenstelling van de groep mogen de puppy’s aan het einde van de les met elkaar spelen. Dit gebeurt in kleine groepen. Wij kijken hoe je puppy speelt en wat hij nodig heeft. Ook leer jij wat goed spelgedrag is en wanneer je moet bijsturen.
Een bange pup wordt gestimuleerd meer ruimte te nemen en een druktemaker wordt afgeremd.

Komen kijken?

Natuurlijk is iedereen uit het gezin van harte welkom. Hoe meer mensen uit een gezin bij de opvoeding van de pup betrokken zijn hoe beter. Voor alle bezoekers staat gratis koffie en thee klaar.

Startles

De startles is alleen op de dinsdag om 20.30 uur. Dit is een echte praktijkles waar je al je vragen kunt stellen. En de plek waar je in alle rust de basisvaardigheden leert, zodat je makkelijker in de groep kunt instromen.

Beginnen

Je kunt elke week beginnen met de puppygroep, mits het maximum van 8 cursisten is bereikt.

Datum: dinsdag en donderdag van 19.00 - 20.00 uur
Duur: 6 groepslessen en 1 startles
Prijs: € 100,-

Pubercursus

Wie kinderen heeft, weet dat ze in de pubertijd behoorlijk kunnen puberen. Hetzelfde geldt voor honden. Ze hebben dan de neiging om alles te vergeten wat ze daarvoor geleerd hebben. Dat ‘schattige' puppy lijkt niet meer te bestaan en te zijn veranderd in een ‘niet luisterend mormel’.

Juist in deze periode is het goed om veel tijd en aandacht in de opvoeding te steken. Bij hondenschool F.O. zijn de lessen gericht op de praktijk. Al je ervaringen in huis en op straat in contact met andere mensen en honden worden behandeld.

Neem contact met me op

Oefeningen die we behandelen zijn:

  • Rust;
  • Zelfbeheersing;
  • Lopen aan de lijn;
  • Snuffelen;
  • Omgaan met mensen;
  • Hier komen;
  • Spelen en spelregels;
  • Omgaan met andere honden en prikkels.

Spelen

Als afsluiting van de les mogen de honden met elkaar spelen. Mits de honden bij elkaar passen en de opbouw van de les dit toelaat. Tijdens het spelen leer je wanneer je in moet grijpen, wat de betekenis is van bepaald gedrag en wanneer spel geen spel meer is. 

Beginnen

Ook bij de pubergroep is wekelijks instromen mogelijk. Je hoeft dus niet lang te wachten om te starten.
De maximale groepsgrootte is acht cursisten.

Datum: donderdag om 20.30 uur
Duur: 6 groepslessen van 1 uur
Prijs: € 90,-