Specials

Buitenlandse honden

Elke herplaatser, of hij nu uit Nederland of uit het buitenland komt, heeft de tijd nodig om te wennen. Te wennen aan zijn nieuwe omgeving en de mensen die daarbij horen. Hij moet een gevoel van veiligheid en geborgenheid gaan ervaren.

Dit vraagt van de eigenaar geduld, liefde en doorzettingsvermogen.

Neem contact met me op

Neem de tijd

Het duurt gemiddeld 2 á 3 maanden voordat een hond gesetteld is en aan zijn nieuwe omgeving gewend is. Maar voordat je jouw hond écht kent en hij jou ben je minimaal één jaar verder.

Elke dag is voor hem nieuw en spannend. Al het vertrouwde wat hij kende is weg. Ook al was dat oude vertrouwde niet prettig, denk aan; overvolle asiels, stress, lawaai, weinig contact met mensen).

De herplaatste hond heeft écht de tijd nodig om tot rust te komen en op zijn eigen tempo zijn nieuwe wereld gaan ontdekken. De snelheid waarin dit gebeurt is per hond verschillend en is afhankelijk van het type hond (zijn aard/genen) en wat hij heeft meegemaakt.

 

 

Begeleiding

Iedereen die een herplaatser in huis neemt of het nu een hond uit Nederland is of uit het buitenland help ik graag. Elke hond verdient het om gezien te worden en een tweede kans te krijgen.

Afhankelijk van het probleemgedrag geef ik een gedragsconsult aan huis of privélessen op de praktijk in Heino.

Tijdens de gedragsconsulten observeer ik het gedrag van de hond. Met wat voor een type hond heb ik te maken? Is hij bang, verlegen, stoer of nieuwsgierig? Wat heeft hij nodig? Wat heeft de eigenaar nodig?

Ik leer mensen vanuit rust te kijken naar hun hond. Tijdens het observeren van de hond vertel ik wat het gedrag /de lichaamstaal betekent. En daarbij natuurlijk wat jij dan als eigenaar kan doen.

Ik start elke sessie door te beginnen met luisteren, niet te oordelen en te kijken naar wat er wél is. Vanuit rust begeleid ik mens en hond. Zodat de eigenaar in het volste vertrouwen weer alleen verder kan.

Stichtingen waar ik mee samenwerk zijn:

ACE (Animal Care España) / Fabienne Paques
KDF (Kas Dog Foundation) / Beppie Wijsbeek

Sociale Huishond Wandeling

De Sociale Huishond Wandeling is bedoeld voor eigenaren die graag los met hun hond willen lopen, maar nog de vaardigheden of het vertrouwen missen om dit zonder zorgen te doen.

Neem contact met me op

Vrij en blij

De wandeling is een combinatie van een les en wandeling waarbij we allerlei oefeningen doen die te maken hebben met het leren omgaan met prikkels. Denk aan: andere (loslopende) honden, mensen, kinderen en lawaai. Natuurlijk trainen we ook het hier komen.

Elke les begint aangelijnd en met rust. Pas als er voldoende rust en aandacht is gaan de honden los.

Het doel van de wandeling is, dat je ziet wat je hond nodig heeft;
- Wanneer vindt hij het spannend en wanneer redt hij zich?
- Wanneer moet jij ertussen komen en hoe dan?
- Wat is nog spel en wanneer niet?

Meedoen?

Alle honden die les hebben gehad bij hondenschool Heino en/ of privélessen hebben gevolgd, mogen meedoen met de Sociale Huishond Wandeling. ‘Onbekende’ honden adviseer ik eerst een privéles te volgen. Zodat ik kan zien met wat voor een type hond ik te maken heb, wat hij nodig heeft en wat wijs is. En natuurlijk ook om de veiligheid en rust in de groep te garanderen.

Datum:   elke 1ste zondag van de maand
Locatie:  buitengebied van Salland /Wijthmenerplas bij Zwolle
Duur:       1 uur
Prijs:       € 20,-

BAT - Privé lessen

Tijdens de BAT-privélessen leer je de kleine lichaamstaal van je hond te lezen. Wat is de betekenis van de houding(en) van je hond en wat wil hij zeggen? Daarnaast leer ik jou hoe hiermee om te gaan.

Want als jij ziet en weet hoe  je hond zich voelt dan leer ik jou wanneer in te grijpen en wanneer juist niet. Dan krijg jij vertrouwen en inzicht. En durf je jouw hond ook de ruimte geven (wanneer dat kan), zodat hij op zijn eigen pootjes leert staan.

Bij BAT mag de hond kijken naar een prikkel, graag zelfs, daar leert hij alleen maar van. Door te kijken en te ruiken verzamelt hij informatie in en wordt hij rustiger. Maar…. wél op die afstand waar hij het aankan, waar hij kalm is. Dus niet meer trekt, piept of blaft richting die prikkel.

Je werkt met je hond op een respectvolle manier, waarbij de niet corrigeert maar kadert. Je begeleid je hond binnen de grenzen die hij op dat moment aankan.

Mijn ervaring is bij alle BAT privélessen die ik geef, dat de hond zich ontspant (en ook de eigenaar). De hond wordt rustiger omdat hij mag snuffelen, stilstaan en kijken.

Dit alles zonder beloningsvoertjes en op voldoende afstand van de prikkel. Waardoor je hond niet meer trekt, uitvalt of blaft naar alles wat hij ziet.
Jij als eigenaar ervaart dat wandelen met je hond ook ontspannen kan zijn. Dat je niet altijd alert hoeft te zijn. Maar in het volste vertrouwen en vanuit rust je hond begeleidt op jullie dagelijkse wandelingen.

 

EXTRA INFO:

Data:        woensdag- donderdag- en vrijdagochend
Duur:
       3 lessen van 45 minuten per les
Prijs:        € 210,- (pakket van 3 BAT privé lessen)
Locatie:  Kleinjansweg 6 in Heino

Ik ben gecertificeerd BAT-instructeur (CBATI-KSA) en 1 van de 8 in Nederland gecertificeerde BAT-instructeurs.