Specials

Wat is BAT?

BAT staat voor Behavior Adjustment Training. Speciaal voor honden met angst, agressie of reactief gedrag.

Met deze unieke methode uit de U.S.A. (Grisha Stewart) verander je het gedrag van de hond zodat hij binnen bepaalde grenzen, zijn zelfvertrouwen en sociale vaardigheden kan ontwikkelen. Je hond krijgt de tijd om op zijn eigen tempo informatie te verzamelen. En jij leert te kijken naar de kleine stress signalen, zorgt ervoor dat je hond zich veilig voelt en niet hoeft uit te vallen.

Het grote verschil met andere methodes is dat bij BAT de emotie van de hond verandert.

Neem contact met me op

Wat levert BAT op?

Bij de BAT-privélessen leer je de kleine lichaamstaal van je hond te lezen. En wanneer je je hond zelf kunt lezen, kun je ook met hem communiceren. Dan weet je hoe hij zich voelt en wanneer je moet ingrijpen of juist erop moet vertrouwen en de hond de ruimte geven. Zodat hij ook leert op eigen pootjes te staan.

De hond mag kijken naar een prikkel, daar leert hij alleen maar van. Door te kijken en te ruiken verzamelt hij informatie in en wordt hij rustiger. Maar…. wel op die afstand waar hij het aankan, waar hij kalmer is.

Je werkt met je hond op een respectvolle manier, waarbij de niet corrigeert maar kadert. Je begeleid je hond binnen de grenzen die hij op dat moment aankan.

Bij BAT ontspant je hond zich en wordt rustiger omdat hij mag snuffelen en kijken. Dit alles zonder voer en op voldoende afstand van de prikkel. Waardoor je hond niet meer trekt, uitvalt of blaft naar alles wat hij ziet.

Jij als eigenaar ervaart dat wandelen met je hond ook ontspannen kan zijn. Dat je niet altijd alert hoeft te zijn. Maar in het volste vertrouwen en vanuit rust je hond begeleidt op jullie dagelijkse wandelingen.

Reviews

"Fieke is deskundig op het gebied van hondengedrag. Ik heb in een paar lessen BAT veel geleerd over het gedrag van onze teckel, waardoor ik tools heb om met haar soms wat angstige karakter om te gaan.
Onze hond is zichtbaar rustiger en zit beter in haar vel, waardoor ze steeds zelfverzekerd wordt.
We raden de BAT training bij Fieke zeker aan!” - Kristien -

“BAT is een verademing als je gewend bent dat je hond bij het minste of geringste uitvalt”.

“Het is een mooie manier van trainen waarbij de hond leert dat hij keuzes heeft. Ik wandel nu weer met een relaxte hond aan een slappe lijn. Dit had ik veel eerder moeten doen.”

Datum:  woensdag- en vrijdagochtend en donderdag hele dag
Duur:
      3 lessen van 45 minuten per les
BAT-lessen zijn altijd 1-op-1
Prijs:      € 180,- (pakket van 3 lessen)
Locatie: Kleinjansweg 6 in Heino

Ik ben gecertificeerd BAT-instructeur (CBAT-I) en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van CBAT-I's.

Buitenlandse honden

Elke herplaatser, of hij nu uit Nederland of uit het buitenland komt, heeft tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving en de mensen die daarbij horen. Hij moet een gevoel van veiligheid en geborgenheid gaan ervaren. Dit vraagt van de eigenaar geduld, liefde en doorzettingsvermogen.

Neem contact met me op

Neem de tijd

Het duurt gemiddeld 2 á 3 maanden voordat een hond gesetteld is en aan zijn nieuwe omgeving gewend is. Elke dag is voor hem nieuw en spannend. Al het vertrouwde wat hij kende is weg. En ook waren deze ervaringen dat soms niet leuk, denk aan; overvolle opvang, stress, weinig persoonlijke aandacht, etc). Dit was voor de hond bekend en vertrouwd. De herplaatste hond heeft echt de tijd nodig om tot rust te komen en op zijn eigen tempo zijn nieuwe wereld gaan verkennen. De snelheid waarin dit gebeurt is natuurlijk mede afhankelijk van wat zijn opgedane ervaringen in het verleden waren en hoe zijn nieuwe thuis is.
Maar voordat je de nieuwe hondgenoot écht kent en hij gesetteld is ben je minimaal één jaar verder.

Begeleiding

Aan eigenaren van een herplaatser of buitenlandse hond geef ik gedragsbegeleiding aan huis of privélessen op de praktijk locatie in Heino.

Tijdens de gedragsconsulten observeer ik het gedrag van de hond. Met wat voor een hond heb ik te maken? Is hij bang, verlegen, stoer of nieuwsgierig? Op grond van wat ik zie geef ik adviezen, specifiek gericht op wat de hond nodig heeft en wat de eigenaar aankan.
Dit doe ik door te luisteren, niet te oordelen en vanuit rust mensen te begeleiden met hun hond. Zodat de eigenaar in het volste vertrouwen - zonder mij - verder kan.

Stichtingen die ik 100% vertrouw zijn:

ACE (Animal Care España) / Fabienne Paques

KDF (Kas Dog Foundation) / Beppie Wijsbeek

Sociale Huishond Wandeling

De Sociale Huishond Wandeling is bedoeld voor eigenaren die graag los met hun hond willen lopen, maar nog de vaardigheden of het vertrouwen missen om dit zonder zorgen te doen.

Neem contact met me op

Vrij en blij

De wandeling is een combinatie van een les en wandeling waarbij we allerlei oefeningen doen die te maken hebben met het leren omgaan met prikkels. Denk aan: andere (loslopende) honden, mensen, kinderen en lawaai. Natuurlijk trainen we ook het hier komen.

Elke les begint aangelijnd en met rust. Pas als er voldoende rust en aandacht is gaan de honden los.

Het doel van de wandeling is, dat je ziet wat je hond nodig heeft;
- Wanneer vindt hij het spannend en wanneer redt hij zich?
- Wanneer moet jij ertussen komen en hoe dan?
- Wat is nog spel en wanneer niet?

Meedoen?

Alle honden die les hebben gehad bij hondenschool F.O. of privélessen hebben gehad, mogen meedoen. Onbekende honden moeten eerst een privéles volgen zodat ik kan zien met wat voor een type hond ik te maken heb. Dit om de veiligheid en rust in de groep te garanderen.

Datum:  elke 1ste zondag van de maand om 10 uur
Locatie: buitengebied van Salland
Duur:      1 uur
Prijs:      € 20,-

Privéles

Bij privéles is alle tijd en aandacht alleen voor jou en je hond.
We gaan het probleemgedrag behandelen en ombuigen naar acceptabel gedrag. En jij leert wat je moet doen als de hond weer terugvalt in oud gedrag.

Neem contact met me op

Privélessen zijn bedoeld voor mensen die:

  • liever niet in een groep willen lessen;
  • na een consult aan huis behoefte hebben aan meer begeleiding;
  • specifiek gedrag willen veranderen.
    Denk aan: trekken aan de lijn, uitvallen naar andere honden, hyper actief, niet kunnen luisteren, angst of agressie;
  • een puppy of puber hebben en waarvoor een groep teveel is.

 

Voordelen

De voordelen van privélessen zijn dat er geen prikkels zijn van andere honden, mensen of geluiden. Zoals je dat in een groep wel hebt. Je hebt puur 1-op-1 les, alleen jij en je hond. Ook straalt de schitterende plek (bij een Saksische boerderij) rust uit. Wat mee helpt in het leerproces van baas zowel als hond.

Datum: elke woensdag- en vrijdagochtend en donderdag de hele dag
Duur:    45 minuten.
Prijs:     € 50,- per les