Specials

Wat is BAT?

BAT staat voor Behavior Adjustment Training. Speciaal voor honden met angst, agressie of reactief gedrag.

Met deze unieke methode uit de U.S.A. (Grisha Stewart) verander je het gedrag van de hond zodat hij binnen bepaalde grenzen, zijn zelfvertrouwen en sociale vaardigheden kan ontwikkelen. Je hond krijgt de tijd om op zijn eigen tempo informatie te verzamelen. En jij leert te kijken naar de kleine stress signalen, zorgt ervoor dat je hond zich veilig voelt en niet hoeft uit te vallen.

Het grote verschil met andere methodes is dat bij BAT de emotie van de hond verandert.

Neem contact met me op

Wat levert BAT op?

Door BAT gaan jij en je hond zich meer ontspannen en kan je met vol vertrouwen en vanuit rust je hond begeleiden op jullie dagelijkse wandelingen.
Je hond trekt niet meer, valt niet meer uit en blaft niet meer naar alles wat hij ziet.

“BAT is een verademing als je gewend bent dat je hond bij het minste of geringste uitvalt”.

“Het is een mooie manier van trainen waarbij de hond leert dat hij keuzes heeft. Ik wandel nu weer met een relaxte hond aan een slappe lijn. Dit had ik veel eerder moeten doen.”

Datum:  elke donderdag of vrijdagochtend
Duur:
      3 lessen van 45 minuten per les
BAT-lessen zijn altijd 1-op-1
Prijs:      € 180,- (pakket van 3 lessen)
Locatie: Kleinjansweg 6 in Heino

Ik ben gecertificeerd BAT-instructeur (CBAT-I) en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van CBAT-I's.

Buitenlandse honden

Elke herplaatser, of hij nu uit Nederland of uit het buitenland komt, heeft tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving en de mensen die daarbij horen. Hij moet een gevoel van veiligheid en geborgenheid gaan ervaren. Dit vraagt van de eigenaar geduld, liefde en doorzettingsvermogen.

Neem contact met me op

Neem de tijd

Het duurt gemiddeld 2 á 3 maanden voordat een hond gesetteld is en aan zijn nieuwe omgeving gewend is. Elke dag is voor hem nieuw en spannend. Al het vertrouwde wat hij kende is weg. En ook waren deze ervaringen dat soms niet leuk, denk aan; overvolle opvang, stress, weinig persoonlijke aandacht, etc). Dit was voor de hond bekend en vertrouwd. De herplaatste hond heeft echt de tijd nodig om tot rust te komen en op zijn eigen tempo zijn nieuwe wereld gaan verkennen. De snelheid waarin dit gebeurt is natuurlijk mede afhankelijk van wat zijn opgedane ervaringen in het verleden waren en hoe zijn nieuwe thuis is.
Maar voordat je de nieuwe hondgenoot écht kent en hij gesetteld is ben je minimaal één jaar verder.

Begeleiding

Aan eigenaren van een herplaatser of buitenlandse hond geef ik gedragsbegeleiding aan huis of privélessen op de praktijk locatie in Heino.

Tijdens de gedragsconsulten observeer ik het gedrag van de hond. Met wat voor een hond heb ik te maken? Is hij bang, verlegen, stoer of nieuwsgierig? Op grond van wat ik zie geef ik adviezen, specifiek gericht op wat de hond nodig heeft en wat de eigenaar aankan.
Dit doe ik door te luisteren, niet te oordelen en vanuit rust mensen te begeleiden met hun hond. Zodat de eigenaar in het volste vertrouwen - zonder mij - verder kan.

Stichtingen die ik 100% vertrouw zijn:

ACE (Animal Care España) / Fabienne Paques

KDF (Kas Dog Foundation) / Beppie Wijsbeek

Sociale Huishond Wandeling

De Sociale Huishond Wandeling is bedoeld voor eigenaren die graag los met hun hond willen lopen, maar nog de vaardigheden of het vertrouwen missen om dit zonder zorgen te doen.

Neem contact met me op

Vrij en blij

De wandeling is een combinatie van een les en wandeling waarbij we allerlei oefeningen doen die te maken hebben met het leren omgaan met prikkels. Denk aan: andere (loslopende) honden, mensen, kinderen en lawaai. Natuurlijk trainen we ook het hier komen.

Elke les begint aangelijnd en met rust. Pas als er voldoende rust en aandacht is gaan de honden los.

Het doel van de wandeling is, dat je ziet wat je hond nodig heeft;
- Wanneer vindt hij het spannend en wanneer redt hij zich?
- Wanneer moet jij ertussen komen en hoe dan?
- Wat is nog spel en wanneer niet?

Meedoen?

Alle honden die les hebben gehad bij hondenschool F.O. of privélessen hebben gehad, mogen meedoen. Onbekende honden moeten eerst een privéles volgen zodat ik kan zien met wat voor een type hond ik te maken heb. Dit om de veiligheid en rust in de groep te garanderen.

Datum:  elke 1ste zondag van de maand om 10 uur
Locatie: buitengebied van Salland
Duur:      1 uur
Prijs:      € 20,-

Privéles

Bij privéles is alle tijd en aandacht alleen voor jou en je hond.
We gaan het probleemgedrag behandelen en ombuigen naar acceptabel gedrag. En jij leert wat je moet doen als de hond weer terugvalt in oud gedrag.

Neem contact met me op

Privélessen zijn bedoeld voor mensen die:

  • niet in een groep willen lessen;
  • na een consult aan huis behoefte hebben aan meer begeleiding;
  • specifiek gedrag willen veranderen.
    Denk aan: trekken aan de lijn, uitvallen naar andere honden, hyper actief, niet kunnen luisteren, angst of agressie.

Puppy Privé Pakket

Voor puppy’s die nog niet in de groep kunnen omdat de groep vol zit of omdat het voor de pup teveel prikkels zijn is het Puppy Privé Pakket een uitkomt. Een pakket van 3 lessen van 30 minuten kost € 110,-.

Alle aandacht is voor jou en je puppy en al jouw vragen kan ik dan volledig beantwoorden.

Voordelen

De voordelen van privélessen zijn dat er geen prikkels zijn van andere honden, mensen of geluiden. Zoals je dat in een groep wel hebt. Je hebt puur 1-op-1 les, alleen jij en je hond. Ook straalt de schitterende plek (bij een Saksische boerderij) rust uit. Wat mee helpt in het leerproces van baas zowel als hond.

Datum: elke donderdag en vrijdag
Duur:    45 minuten.
Prijs:     € 50,- per les