Blog

AGENDA

PUPPYGROEP
De startles voor de puppy’s is op de dinsdag om 20.15 uur. Daarna ga je in de groep. De puppygroepen zijn op de dinsdag en donderdag om 19 uur.

Elke drie weken start een nieuwe groep. De dinsdag puppygroep start op: 14 september, 5 oktober en 26 oktober. De dinsdag eraan vooraf gaand is de startles.

De donderdag puppygroep start op: 23 september, 14 oktober en 4 november. De dinsdag eraan vooraf gaand is de startles.

PUBERGROEP
Na de puppygroep volgt de pubergroep. Dit is voor honden van 4 maand en ouder. De pubergroep is op de donderdag om 20.15 uur.  Elke drie weken start een nieuwe pubergroep. De pubergroep start op 16 september,                  7 oktober en 28 oktober.

PRIVELESSEN
Naast de groepslessen zijn op de donderdag en vrijdag (overdag) ook privélessen mogelijk. De locatie is: Kleinjansweg 6 in Heino. Voor puppy’s, pubers en volwassen honden. We gaan dan vooral bezig met waar jij al eigenaar tegen aan loopt. Wat zou je graag willen veranderen? Maar ook: Wat heeft je hond aan begeleiding nodig? En wat moet je vooral niet doen.
Zaken die we behandelen zijn: trekken aan de lijn, hyper actief gedrag, uitvallen en blaffen en angst. Ook de B.A.T.-sessies zijn op deze dagen.

SOCIALE HUISHOND WANDELING
Zondag 3 oktober is de volgende Sociale Huishond Wandeling. Het doel van deze les / wandeling is dat je de taal van je hond begrijpt, dat je weet wat je hond nodig heeft en wanneer je moet ingrijpen. Om uiteindelijk met het volste vertrouwen los met je hond te kunnen wandelen. De locatie is  het bos bij Landtgoed in Heino.

WORKSHOP – KLEINE HONDEN
Woensdag 6 oktober is speciaal voor mensen met een kleine hond.  Om de kleine lichaamssignalen van je hond te herkennen, te zorgen dat hij zich veilig voelt en niet meer blaft of uitvalt. Van 19.30 – 22.00 uur. Kosten:            € 49,- p.p. Locatie: Manege Sent, Vondervoortsweg 9 in Luttenberg.

LEZING – OPVOEDING VAN DE HOND
Woensdag 27 oktober is de lezing  van hondengedragsdeskundige Fieke Offringa over de opvoeding van de hond. Wil je meer weten over gedrag en wat te doen als je hond opspringt, blaft of trekt aan de lijn?  Maar ook het waarom weten? Dan is dit jouw lezing! Locatie: Restaurant Veldhoek, Lemelerveldseweg 37 in Heino.

 

HUISREGELS

KOM ALLEEN – In verband met de rust, ruimte en veiligheid is alleen de cursist & hond welkom op het terrein van hondenschool F.O. in Heino. Bezoek, familie of vrienden zijn natuurlijk ook welkom en kunnen vanaf de weg toekijken. De instructeurs werken met headsets en zijn op afstand prima verstaanbaar.

PARKEREN – Bij aankomst op de hondenschool LINKS parkeren, tegen de paardenbak aan.  NIET in de wei / het maisveld of op de oprit van een huis draaien. Dit is privéterrein. Wat wel kan: draaien aan het einde van de weg (+ 500 meter) RECHTS af. S.v.p. stapvoets rijden ivm omwonenden. Daar is een grote parkeerplaats waar je makkelijk kunt draaien. Na het draaien en terug rijden, de neus van je auto richting de hoofdweg en AANSLUITEN op je voorganger.

HUISREGELS – Eén persoon (steeds dezelfde uit het gezin) volgt de lessen. Je kunt géén lessen inhalen. Iemand anders uit het gezin laten invallen is niet mogelijk.

Kom 10 minuten eerder, zodat jij en je hond de tijd hebben om te wennen en rustig te beginnen. Bij aangelijnde honden;  geen neus-neus contact met andere honden.

Wat is er te doen bij hondenschool F.O. ?

Ons aanbod op een rij:

  • Puppygroep: dinsdag en donderdag om 19 uur
  • Startles:         dinsdag om 20.15 uur
  • Pubergroep: donderdag om 20.15 uur
  • Privéles:        donderdag (hele dag) en vrijdagochtend
  • B.A.T. :           donderdag (hele dag) en vrijdagochtend
  • SHH wandeling:  elke 1ste zondag v.d. maand
  • Hondengedragsbegeleiding aan huis: maandag en woensdagavond