Blog

AGENDA

TWEEDAAGS BAT-EVENT
Wil je meer weten over BAT en écht de verdieping in? Dan is het weekend van 18/19 maart je kans. Is je agenda al vol? Dan is op 13/14 mei je tweede kans. 

ZONDAG 5 MAART  – SOCIALE HUISHOND WANDELING
Elke 1ste zondag van de maand organiseert hondenschool Heino de Sociale Huishond Wandeling. Het doel van deze les is dat je leert wat te doen als je een andere hond tegenkomt. Los en aangelijnd.

Je leert de lichaamstaal van je hond en  andere honden te begrijpen. En je leert te zien wat je hond nodig heeft. Wanneer moet je ingrijpen? Of wanneer moet je je hond de ruimte geven om zelf de situatie aan te gaan. Een leerzame wandeling samen met andere honden eigenaren, om uiteindelijk in het volste vertrouwen alleen met je hond een wandeling te kunt maken.

Note: Er gaan alleen cursisten mee die bekend zijn met de methode van Fieke Offringa. Wil je graag mee, maar nog niet bekend bij ons? Neem dan even contact op.

VOORJAARSVAKANTIE
Hondenschool Heino is ivm het voorjaar gesloten van 27 februari 3 maart.

BAT (Behavior Adjustment Training) – Privélessen
– Heb je een hond die uitvalt? Of blaft hij zodra hij een hond ziet?
– Of staat hij altijd ‘aan’?
– Of heb je al veel geprobeerd en ben je wanhopig dat het ooit anders word?
Dan kan BAT de uitkomst zijn. Een methode speciaal voor uitvallende en reactieve honden.
De BAT sessies bestaan uit een serie van drie privélessen van 45 minuten. Op de woensdag- en vrijdagochtend en donderdag de hele dag.

We gaan samen bezig met zaken waar jij tegenaan loopt. Wat zou je graag willen veranderen? Wat heeft je hond aan begeleiding nodig? En wat moet je vooral niet doen of wat juist wel? Denk aan zaken als: trekken aan de lijn, hyper actief gedrag, uitvallen en blaffen naar andere honden, opspringen en angst.
De locatie voor de BAT privélessen is niet bij hondenschool Heino maar op de Kleinjansweg 6 in Heino.

PUPPYGROEP
De puppygroepen zijn op de dinsdag en donderdag om 19.00 uur. Elke les duurt 45 minuten. Een puppycursus bestaat uit 7 groepslessen en een online theorieles. Start data vind je hier.

Wil je later instromen? Bel gerust. Dan kijken we samen wat mogelijk is.

PUBERGROEP
De pubergroepen zijn op de dinsdag en donderdag om 20.15 uur.  Elke les duurt 45 minuten. Een pubercursus bestaat uit 7 lessen.  Start data vind je hier.

Wil je later  instromen? Bel even. Dan kijken we samen wat mogelijk is.

HUISREGELS

HUISREGELS, MOET DAT NOU?

Bij aankomst bij hondenschool Heino graag links, tegen de paardenbak aan parkeren. Niet in de wei /het maisveld of op de oprit van een huis (privéterrein) svp.
Wat wél kan: doorrijden tot aan het einde van de weg (+ 500 meter), rechtsaf slaan en daar keren. Graag stapvoets rijden ivm omwonenden.
Na het draaien en terugrijden, de neus van je auto richting de hoofdweg en aansluiten op je voorganger.

Eén persoon (steeds dezelfde uit het gezin) volgt de lessen. Familie is altijd welkom om te komen kijken. Je kunt géén lessen inhalen. Iemand anders uit het gezin laten invallen is niet mogelijk.

Ons advies is 10 minuten voor de les begint aanwezig te zijn. Zodat jij en je hond de tijd hebben om te wennen en rustig te beginnen.

Om de rust in de groep te garanderen is alleen de cursist en hond welkom op het lesveld. Als familie of vrienden meekomen vinden wij dat prima. Hoe meer mensen meegaan om te kijken en te leren hoe beter het is voor de hond. Bezoekers kunnen rondom het veld plaatsnemen op de bekende oranje stoelen.

Bij aangelijnde honden; s.v.p. geen neus-neus contact. Dit omdat de meeste bijtincidenten gebeuren bij honden die aangelijnd contact maken met een andere hond.

Wat biedt hondenschool Heino?

Ons aanbod op een rij:

    • Puppygroep: dinsdag en donderdag om 19 uur
    • Pubergroep: dinsdag en donderdag om 20.15 uur
    • BAT privé sessies: woensdagochtend, donderdag (hele dag) en vrijdagochtend
    • Sociale Huishond Wandeling: elke 1ste zondag van de maand.
    • Gedragsconsult aan huis: maandag- en woensdagmiddag