Blog

AGENDA

CORONA RICHTLIJNEN (d.d. 28/11)
In verband met de verscherpte maatregelen om het coronavirus te beteugelen, vervallen alle groepslessen die ’s avonds gepland stonden. De lessen worden verplaatst naar de zaterdagochtend. Cursisten worden per app geïnformeerd over de exacte tijd. S.v.p. geen toeschouwers meenemen i.v.m. de huidige corona regels.

SOCIALE HUISHOND WANDELING – Zondag 5 december
Elke 1ste zondag van de maand organiseert hondenschool F.O. een Sociale Huishond Wandeling. Het doel van deze les / wandeling is dat je de taal van je hond begrijpt, dat je weet wat je hond nodig heeft en wanneer je moet ingrijpen. Om uiteindelijk met het volste vertrouwen los met je hond te kunnen wandelen. De locatie is de Wijthmenerplas bij Zwolle.

PUBERGROEP NU OOK OP DE DINSDAG !!
In het nieuwe jaar geeft hondenschool F.O. óók op de dinsdag met een pubergroep.  De pubergroepen zijn op de dinsdag en donderdag om 20.15 uur.  Elke les duurt 45 minuten. Een cursus bestaat uit 7 lessen. Startdata op de dinsdag zijn: 4  januari en 1 maart. Startdata op de donderdag is 20 januari.

WORKSHOP KLEINE HONDEN
Woensdag 19 januari. Een workshop speciaal voor mensen met een kleine hond.  Om de kleine lichaamssignalen van je hond te herkennen, te zorgen dat hij zich veilig voelt en niet meer blaft of uitvalt. Van 19.30 – 22.00 uur. De kosten zijn € 59,- p.p. De locatie is Manege De Sent, Vondervoortsweg 9 in Luttenberg. Opgeven bij: info@fiekeoffringa.nl 0f bel: 06 – 55 77 41 21

KERSTVAKANTIE
Hondenschool F.O. is van 20 december t/m 2 januari gesloten ivm de kerstvakantie.

PUPPYGROEP / HONDENSCHOOL F.O.
De puppygroepen zijn op de dinsdag en donderdag om 19.00 uur. Elke les duurt 45 minuten. Een cursus bestaat uit  7 lessen. Startdata op zijn zaterdag 18 december (ipv dinsdag 14 december) en 8 februari. Startdata op de donderdag is 20 januari.

PRIVELESSEN
Naast de groepslessen zijn op de donderdag en vrijdag ook privélessen mogelijk. Voor puppy’s, pubers en volwassen honden. We gaan samen bezig met zaken waar jij tegenaan loopt. Wat zou je graag willen veranderen? Wat heeft je hond aan begeleiding nodig? En wat moet je vooral niet of wat juist wel?
Denk aan; trekken aan de lijn, hyper actief gedrag, uitvallen en blaffen naar andere honden, opspringen en angst. Ook de BAT-sessies (Behavior Adjustment Training) zijn op de donderdag en vrijdagochtend.

De locatie voor privelessen zijn NIET op de hondenschool maar op de Kleinjansweg 6 in Heino.

 

HUISREGELS

KOM ALLEEN – In verband met de rust, ruimte en veiligheid is alleen de cursist & hond welkom op het terrein van hondenschool F.O. in Heino. Bezoek, familie of vrienden zijn natuurlijk ook welkom en kunnen vanaf de weg toekijken. De instructeurs werken met headsets en zijn op afstand prima verstaanbaar.

PARKEREN – Bij aankomst op de hondenschool LINKS parkeren, tegen de paardenbak aan.  NIET in de wei / het maisveld of op de oprit van een huis draaien. Dit is privéterrein. Wat wél kan: draaien aan het einde van de weg (+ 500 meter) RECHTS af. S.v.p. stapvoets rijden ivm omwonenden. Daar is een grote parkeerplaats waar je makkelijk kunt draaien. Na het draaien en terug rijden, de neus van je auto richting de hoofdweg en AANSLUITEN op je voorganger.

HUISREGELS – Eén persoon (steeds dezelfde uit het gezin) volgt de lessen. Familie is altijd welkom om te komen kijken. Dit kan achter de omheining. Doordat de instructeurs met headsets werken kun je alles op afstand volgen.

Je kunt géén lessen inhalen. Iemand anders uit het gezin laten invallen is niet mogelijk.

Kom gerust 10 minuten eerder, zodat jij en je hond de tijd hebben om te wennen en rustig te beginnen. Met aangelijnde honden;  geen neus-neus contact met andere honden.

Wat is er te doen bij hondenschool F.O. ?

Ons aanbod op een rij:

  • Puppygroep: dinsdag en donderdag om 19 uur
  • Startles:         dinsdag om 20.15 uur
  • Pubergroep: donderdag om 20.15 uur
  • Privéles:        donderdag (hele dag) en vrijdagochtend
  • B.A.T. :           donderdag (hele dag) en vrijdagochtend
  • SHH wandeling:  elke 1ste zondag v.d. maand
  • Hondengedragsbegeleiding aan huis: maandag en woensdagavond