BAT Prive lessen

BAT Prive lessen

Tijdens de BAT-privélessen leer je de kleine lichaamstaal van je hond te lezen. Wat is de betekenis van de houding(en) van je hond en wat wil hij zeggen? Daarnaast leer ik jou hoe hiermee om te gaan.

Want als jij ziet en weet hoe  je hond zich voelt dan leer ik jou wanneer in te grijpen en wanneer juist niet. Dan krijg jij vertrouwen en inzicht. En durf je jouw hond ook de ruimte geven (wanneer dat kan), zodat hij op zijn eigen pootjes leert staan.

Bij BAT mag de hond kijken naar een prikkel, graag zelfs, daar leert hij alleen maar van. Door te kijken en te ruiken verzamelt hij informatie in en wordt hij rustiger. Maar…. wél op die afstand waar hij het aankan, waar hij kalm is. Dus niet meer trekt, piept of blaft richting die prikkel.

Je werkt met je hond op een respectvolle manier, waarbij de niet corrigeert maar kadert. Je begeleid je hond binnen de grenzen die hij op dat moment aankan.

Mijn ervaring is bij alle BAT privélessen die ik geef, dat de hond zich ontspant (en ook de eigenaar). De hond wordt rustiger omdat hij mag snuffelen, stilstaan en kijken.

Dit alles zonder beloningsvoertjes en op voldoende afstand van de prikkel. Waardoor je hond niet meer trekt, uitvalt of blaft naar alles wat hij ziet.
Jij als eigenaar ervaart dat wandelen met je hond ook ontspannen kan zijn. Dat je niet altijd alert hoeft te zijn. Maar in het volste vertrouwen en vanuit rust je hond begeleidt op jullie dagelijkse wandelingen.