Buitenlandse honden

Buitenlandse honden

Elke hond, of hij nu een herplaatser in Nederland is of uit het buitenland komt, heeft de tijd nodig om te wennen. Te wennen aan zijn nieuwe omgeving en de mensen die daarbij horen. Hij moet een gevoel van veiligheid en geborgenheid gaan ervaren. Dit vraagt van een eigenaar geduld, liefde en doorzettingsvermogen.

Neem de tijd
Het duurt gemiddeld 2 á 3 maanden voordat je hond een beetje gewend is aan zijn nieuwe omgeving. Maar voordat je jouw hond écht kent en hij jou ben je minimaal één jaar verder.

Elke dag is voor hem nieuw en spannend. Al het vertrouwde wat hij kende is weg. Ook al was dat oude vertrouwde niet prettig, denk aan; overvolle asiels, stress, lawaai, weinig contact met mensen.

De herplaatste hond heeft écht de tijd nodig om tot rust te komen en op zijn eigen tempo zijn nieuwe wereld gaan ontdekken. De snelheid waarin dit gebeurt is per hond verschillend en is afhankelijk van het type hond (zijn aard/genen) en wat hij heeft meegemaakt.

Begeleiding
Iedereen die een herplaatser in huis neemt of het nu een hond uit Nederland is of uit het buitenland help ik graag. Elke hond verdient het om gezien te worden en een tweede kans te krijgen.

Afhankelijk van het probleemgedrag geef ik een gedragsconsult aan huis of BAT-privélessen op mijn praktijk in Heino.

Tijdens de gedragsconsulten observeer ik het gedrag van de hond. Met wat voor een type hond heb ik te maken? Is hij bang, verlegen, stoer of nieuwsgierig? Wat heeft hij nodig? Wat heeft een eigenaar nodig?

Ik leer mensen vanuit rust te kijken naar hun hond. Zonder te veroordelen. Tijdens het observeren van de hond vertel ik wat het gedrag betekent. En daarbij natuurlijk wat jij dan als eigenaar kan doen.

Ik start elke sessie door te beginnen met luisteren, niet te oordelen en te kijken naar wat er wél is. Vanuit rust begeleid ik mens en hond. Zodat een eigenaar in het volste vertrouwen weer alleen verder kan.

Stichtingen waar ik mee samenwerk zijn
KDF (Kas Dog Foundation) / Beppie Wijsbeek
ACE (Animal Care España) / Fabienne Paques