Apporteren en speuren

Je hond zit naast je, strak voor zich uitkijkend, met zijn oren gespitst. Jij houdt je adem in en dan geef je zachtjes het commando:  "Apport". Je hond spurt weg, recht op zijn doel af; een canvas dummy die 100 meter verder op het pad ligt.

Apporteren is een geweldige belevenis voor hond en eigenaar. Door de combinatie van actie, gehoorzaamheid en nadenken, richt een hond zijn aandacht op de samenwerking met de eigenaar. Hierdoor wordt de onderlinge band verstevigd.
Vrijwel alle honden vinden het leuk om hun neus te mogen gebruiken en te mogen zoeken. Zoeken is fysiek niet belastend en daarom geschikt voor vrijwel alle honden. Het is echter wel mentaal erg vermoeiend, waardoor de hond na een les zoeken heerlijk rustig en tevreden is.

Na een aantal jaren op wedstrijd niveau te trainen bij de KNJV geef ik speciaal voor mensen met jachthonden (Duitse staanders, labradors, golden retrievers, flatcoated retrievers etc.) een basiscursus apporteren en speuren. Maar ook andere rassen zijn van harte welkom.
Tijdens de lessen trainen we op verschillende locaties; in het bos, bij het water, op landweggetjes en weilanden. In de lessen ligt de aandacht op beheersing (steadiness), het aandacht hebben de baas en het plezier van het apporteren en het speuren.

De groepen zijn klein (maximaal 7) zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Er staan twee instructeurs op de groep.
Om toegelaten te worden moet de hond minimaal 1 jaar oud zijn en de basiscommando's zoals; zit, af en blijf onder de knie hebben.

 

Ervaringen van klanten

Wat ik vooral zo leuk vind aan de trainingen bij Fieke is de vriendelijke, liefdevolle manier waarop ze alle honden (en eigenaren) behandelde. Ook het geduld waarmee ze keer op keer hetzelfde kon uitleggen als ik het nog niet begreep, waardeerde ik zeer.

Overige info

Heb je interesse om lekker met je hond bezig te zijn in de natuur? En vindt jouw hond apporteren en speuren leuk? Meld je dan vast aan voor deze groepslessen. Maximum aantal deelnemers is 6, dus geef je snel op. Woensdag 13 april is de eerste les.

Kosten:  € 15,- per les (pakket van 10 lessen)
Duur:     ± 1,5 uur per les 
Locatie: buitengebied van Salland