Een hond uit het buitenland

Elke hond, een puppy of een oudere hond moet wennen aan zijn nieuwe thuis. Het duurt ongeveer een maand voordat een hond zijn werkelijk zelf laat zien als hij verhuisd is. Maar voordat je jouw nieuwe viervoeter écht kent ben je wel een jaar verder.


Iedere hond heeft een eigen persoonlijkheid of hij nu geadopteerd is of niet. Sommige honden kunnen bang zijn of agressie vertonen. Maar wat de oorzaak van hun gedrag ook is, het gaat niet vanzelf over. De hond heeft vooral tijd nodig om te wennen en moet een gevoel van veiligheid en geborgenheid ervaren. 

De stichting waar ik persoonlijk goede ervaringen mee heb is ACE. Daar komt mijn hondje Jansen ook vandaan. 

Vijftien jaar geleden ging de Belgische Fabienne Paques in de buurt van Malaga wonen om te genieten van de Spaanse zon. Maar ze kwam honden tegen, héél véél honden. Allemaal aan hun lot overgelaten.  Zij vroeg zich af: ‘Als ik mijn ogen voor dit dierenleed sluit, wie bekommert zich dan nog om deze honden?’ Zij besloot om niet weg te kijken. 

Anno 2019 biedt ACE onderdak en zorg aan +650 honden en plaatst gemiddeld 1000 honden per jaar. Een hond kost +€ 300,-. Dit is inclusief vlucht, paspoort, chip, inentingen, tests op (mogelijke) ziektes, castratie /sterilisatie, huisbezoek en nazorg.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op de site van ACE.

Wil je meer weten voordat je een hond adopteert? Kijk dan eens op Doggo.nl