Herplaatsers

Elke herplaatser, uit Nederland of uit het buitenland heeft de tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe thuis.

Het duurt gemiddeld een maand voordat een hond zijn werkelijk zelf laat zien als hij verhuisd is. Maar voordat je jouw nieuwe viervoeter écht kent en hij gesetteld is ben je wel een jaar verder.


Iedere hond heeft een eigen persoonlijkheid of hij nu geadopteerd is of niet. Sommige honden kunnen bang zijn of agressie vertonen. Maar wat de oorzaak van hun gedrag ook is, het gaat niet vanzelf over. De hond heeft vooral tijd nodig om te wennen en moet een gevoel van veiligheid en geborgenheid ervaren. 

De stichting waar ik goede ervaringen mee heb is ACE. (Daar komt mijn hond Jansen ook vandaan).
Twintig jaar geleden ging de Belgische Fabienne Paques (65+) in de buurt van Malaga wonen om te genieten van de Spaanse zon. Maar ze kwam honden tegen, héél véél honden. Allemaal aan hun lot overgelaten. Zij vroeg zich af: ‘Als ik mijn ogen voor dit dierenleed sluit, wie bekommert zich dan nog om deze honden?’ Zij besloot om niet langer weg te kijken....

Anno 2019 biedt ACE onderdak en zorg aan 650 honden en plaatst rond de 1.000 honden per jaar.
Een adoptie bij ACE kost € 300,-. Dit is inclusief vlucht, paspoort, chip, inentingen, tests op (mogelijke) ziektes, castratie /sterilisatie, huisbezoek en nazorg.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op de site van ACE of bel me.

Wil je meer weten voordat je een hond in huis haalt? Kijk dan eens op Doggo.n