BAT

BAT is de afkorting van Behavior Adjustment Training.
Met deze unieke methode uit de Verenigde Staten (grondlegger: Grisha Stewart), help je jouw hond zijn gedrag te veranderen zodat hij binnen bepaalde grenzen, zijn zelfvertrouwen en sociale vaardigheden kan ontwikkelen.
De methode is vooral geschikt voor honden die agressie, angst of reactief gedrag vertonen naar ander honden, mensen of gebeurtenissen. 

Tijdens een BAT-sessie krijgt je hond de tijd om op zijn eigen tempo informatie te verzamelen over bijv. een persoon of een hond die hij ziet. De plaats waar je hond staat is op zo'n grote afstand van de prikkel dat het voor je hond prettig genoeg voelt en hij rustig kan blijven. Je blijft onder zijn prikkeldrempel zodat hij niet hoeft uit te vallen, te blaffen ofpiepen. 

De grote (veilige) afstand in combinatie met de informatie die de hond verzamelt (kijken naar zijn omgeving) zorgt ervoor dat deze methode er verbluffend goed in slaagt om honden te leren dat uitvallen of vluchten niet nodig is.

Het grote verschil met andere methodes is dat bij BAT de emotie van de hond verandert.
In plaats van een (tijdelijke) verandering van gedrag omdat je bijvoorbeeld een ruk aan de lijn geeft of je hond streng toespreekt omdat hij weer uitvalt. Je begeleidt je hond en begrenst hem daar waar nodig. Je leert te kijken naar de (kleine) stress signalen en zorgt ervoor dat je hond zich veilig blijft voelen en niet hoeft uit te vallen.

Door BAT gaan jij en je hond zich meer ontspannen en kan je in de toekomst met meer vertrouwen je hond begeleiden op jullie gezamenlijke wandelingen.

Een privéles BAT duurt 1 uur.
De kosten voor 1 BAT les zijn € 60,-. De nazorg per telefoon, mail of app is gratis.

Meer weten?
Ik ben een gecertificeerd BAT-instructeur (CBAT-I) en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van CBAT-I's.