BAT

BAT staat voor Behavior Adjustment Training. Met deze unieke BAT methode help je een hond zijn gedrag te veranderen zodat hij binnen bepaalde grenzen zelfvertrouwen en sociale vaardigheden kan ontwikkelen.

Op zijn eigen tempo krijgt de hond – op zodanige afstand dat het voor de hond veilig genoeg is om alleen te kijken en niet uit te vallen – de gelegenheid om informatie te verzamelen over bijv. een onbekende persoon of hond. Deze veilige afstand in combinatie met de informatie die de hond verzamelt (kijken naar) zorgt ervoor dat BAT er verbluffend goed in slaagt om honden te leren dat uitvallen of vluchten niet nodig is.
Daardoor kun je weer ontspannen wandelen en van je hond genieten zonder je zorgen te maken over dat wat misschien komen gaat.

De methode is erop gericht een ontspannen interactie mogelijk te maken, waarbij de emotie van de hond verandert, zonder dat er druk wordt uitgeoefend.

BAT is vooral geschikt voor honden met angst, agressie of frustratie.

Tijdens de BAT sessies mag jouw hond zijn omgeving rustig verkennen. Je begeleidt je hond en begrenst hem wanneer dit nodig is. Je leert goed te kijken naar de (kleine) lichaamssignalen van je hond en zorgt ervoor dat je hond zich veilig blijft voelen en niet hoeft uit te vallen of te vluchten.

Wil je meer weten? Bekijk dit filmpje over BAT.
Ik ben een gecertificeerd BAT instructeur. Wil je BAT zelf ervaren? Bel gerust voor een afspraak.